Menu Hem Biografi Torparpriset Boken om Mats Ljung Beställa Gästbok Länkar Kontakt
Här kan du läsa om Mats skivor, kassetter och köpvideo och beställa dem:

Beställ genom att skick ett mail till info@matsljung.se
(Alla priser är exklusive försändelseavgift)
 • Veckesvepet - Musikkassett (1984) 50 kr SLUTSÅLD FÖR TILLFÄLLET!!!
Detta var första gången Mats spelade in sina låtar i en studio. Det resulterade i en musikkassett med nio visor och en monolog. På Fergusonvisan var grannen Sven Brodéns Grolle med och ”kompade”.

Sida A.
Veckesvepet, Älg i kvadrat, Söltamjölk, Hästpsykologi, Den siste klepparn
Sida B. Fergusonvisan, Sulle jag neka, Lätt fånget lätt förgånget, Med förhinder, Lagbrott

 • Mett i väla - Musikkassett (1986) 50 kr
Mats andra musikkassett innehåller åtta visor och en monolog. Även här använde sig Mats av lite annorlunda ”musiker” – tuppen i Vinköl och Koa i Sölta.

Sida A. Husch, Epos te Föreningsrörselsen, Smen och tacka, Ett Krösebackaägg, Mett i väla
Sida B. Jol och Gössel, Passar precis, Augustisommar, Ätter den blir di sånna

 • Nu blommar ljungen - Musikkassett och LP/Vinyl (1988) 50 kr
Till denna kassett som också släpptes som LP-skiva återanvände Mats många av de visor han spelat in på de två tidigare kassetterna. Här finns även monologen Skogstörparn på repmöte. Men nya visor återfinns här också, där ibland Hällregn som testades på Svensktoppen. Den kom på femtonde och sista plats. Men Mats tröstades av handlar´n i Vinköl Karl-Olof Ullberg som sa: ”Du kom inte sist Mats, utan det behövdes 14 stycken för att
slå dig!”


Sida A. Jol och Gössel, Veckesvepet, Husch, Otur ska en ha, Kössing, Augustisommar, Mett i väla
Sida B. Hällregn, Fergusonvisan, Konsulentvisa, Skogstörparn på repmöte, Den siste kleppar’n

 • Ur min vinkel - Musikkassett och LP/Vinyl (1990) 50 kr
På denna LP och kassett använde sig Mats av fler musiker och produktionen är lite modernare än de tidigare. Här återfinns två monologer, Skogtörparn som reporter och Skoleleven i centrum, som är inspelade på Skararevyn Presssölta. I den senare spelar Mats en skolpöjk som berättar om hur det är att vara ungdom nu för tiden. Den mycket omtyckta sommarvisan Mellan hägg och syren finns med här också.

Sida A. Åker du själver hem, Vårvinter, Marknadsvisa, Eleven i centrum, Diplomatvisa, Morgon
Sida B. Mellan hägg och syren, En speleman, Intercooler, Skogstôrparn som reporter, Amerikavisa, En får va gla’
 • Stôppa Johansson - Musikkassett (1993) 30 kr
Denna kassett med endast två låtar släpptes när sommarfarsen Stôppa Johansson spelades på bakgården vid Båtmanshuset i Skara. Kaffehalvevär var den andra av Mats låtar som testades på Svensktoppen. Även denna fick se sig besegrad av fjorton andra bidrag och hamnade på femtonde och sista plats.

Sida A. Kaffehalvevär
Sida B. Fars Tango
 • Stôllaröck - CD (1993) 100 kr
Nu släppte Mats sin första CD-skiva. Den består av tretton låtar och en monolog. Materialet är till största delen hämtat från Mats fem första revyer. Monologen Vattensäng är skriven rim som handlar om när ett äldre par åker in till staden för att skaffa sig just en vattensäng som var väldigt populärt just då.

Spår. Stôllaröck, Nolltillväxt, Hjäss sir, Halva priset, Diskemannen, Själv bäste dräng, Ett gott skratt, Kaffehalvevär, Kostologik, Energibekymmer, Luftkonditionering, Flyttfåglar, Vattensäng, Krispaket Stôllaröck
 • En får va gla’ - CD (1995) 100 kr SLUTSÅLD FÖR TILLFÄLLET!!!
Detta blev Mats sista CD-skiva med egenkomponerade låtar. Mats tog kontakt med den duktige jazzmusikern Kjell Öhman (Kapellmästare för Allsång på Skansen). Kjell arrangerade skivan där idel välkända studiomusiker deltog vid inspelningen bland andra Hasse Rosén (gitarr), Janne Bergman (bas) och Danne Strömqvist (trummor). Lotta Engberg medverkar på låten Tvekan där hon sjunger duett med Mats. Skivan är en blandning av äldre men nyinspelade visor från 1980-talet och revylåtar från 1990-talet.

Spår. Ärbägg, Han rör sig neråt, Christ är mitt liv, Mellan hägg och syren, Marknadsvisa, Färdtjänst, Frälsningslåt, En får va gla’, Tvekan, Sulle jag neka, Röv, patter och lår, Sommarvals, Hans och Greta, Att få ro, Klipparvisa, Otur ska en ha, Russin och Eterneller
 • Mats Ljung – Christ är mitt liv - CD (1995) 30 kr
Detta är en så kallad CD-singel med tre låtar på som släpptes under revyn Gôrsköj. Huvudnumret Crist är mitt liv är en parodi på Christer Sjögrens turné runt omkring i Sveriges kyrkor. Den testades också på svensktoppen och kom faktiskt inte sist utan på trettonde plats. Men den var ändå utanför topp tio och fick inte vara med påföljande vecka.

Spår. Crist är mitt liv, Nolltillväxt, Kaffehalvevär
 • Återvinning - Andreas Ljung sjunger Mats Ljung - CD (2002) 100 kr
Innan Mats gick bort sommaren 2001 planerade han att släppa en skiva till påföljande höst. Allt var planerat och inspelningen skulle ske i en nybyggd studio i Vinköls före detta bygdegård. Men när Mats avled tog sonen Andreas över och slutförde projektet. Skivan är en blandning av nyinspelningar på gamla visor och revylåtar från de sista Skararevyerna.

Spår. Åker du själver hem, Kväll, Jol å gössel, Dumheten, Veckesvepet, Dötid ä dyrtid, Husch, Den siste mansgrisen, Eftertanken, Återvinningskäring, Mett i väla
 • Matz-Ztefanz med Lailaz – volym 1. - CD (1997) 100 kr
Nu fick Mats äntligen veta hur det känns att ligga på Svensktoppen. Både Evert och Epa-traktorn tog sig in på listan. Evert låg där i ett halvår, medans Epa-traktorn fick nöja sig med några veckor. Båda låtarna är komponerade av den ökände artisten Eddie Meduza. Dock bearbetade Bo Maniette texten till Epatraktorn
för att Eddies originaltext var för ekivok.
Bandet erhöll 2009 en Guldskiva för över 40 000 sålda exemplar.

Spår. Evert, Epa-traktorn, Dalens ros, Valpen i fönstret, Klang min vackra bjällra, En liten gulnad lapp, Ingen plockar en maskros, Blå violer, Eleganten, Kära mor, Frottéhandduken, Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen, Hälsa till Marie från oss, Singel och sand, Blända av till halvljus – Stefan & Krister, Ruskevädersrock

 • Matz-Ztefanz med Lailaz – volym 2. - CD (2004) 100 kr SLUTSÅLD!!!
Denna volym 2 släpptes efter Mats död. Ändå finns två låtar, Schäfern bet och Johan på snippen, med där Mats sjunger. Intressant är att Johan på snippen är den sista låten Mats sjöng in på skiva och den han första låt han uppträdde med vid tre års ålder. Skivan fick inte lika mycket uppmärksamhet som volym 1 och ingen av låtarna tog sig in på svensktoppen.

Spår. Varför stannar inte tåget i Åskefällalund?, Åh, fredagskväll, Alla känner nå´n från Göteborg, I min trädgård växer rosor, Danslektion, I can´t give you anything but love, baby, Schäfern bet, Så ska de’ va’, Ruggi raggar reggae rock, Med mig ska du segla runt hela världen, Johan på snippen, Vildmarkens sång, I ett spelemanshus, Hoppa Hulle (med Bert Karlsson), We´ll meet

 • Stôllaröck - Video (1993) 100 kr
Revyn Stôllaröck 1992-93 filmades och finns här som köpvideo. Nummer i urval: Prins Carl och Sir Wibble (En Robin Hood travesti), Bingolotto (Med en nästan porträtt lik Leif "Loket" Olsson spelad av Carl Thulin), AB Ruffel och Båg (Ett nummer som drev med dåtidens banksvindlerier) och Skogstôrparn (Mats alter ego kom i denna revy farande på en Matchless).
 • Skogstôrparn - Seriealbum 100 kr
Mats och Lars Holgersson gjorde under många år en serieruta av Mats populära karaktär Skogstôrparn. De bästa publicerades de sedan i ett seriealbum. Många tänkvärdheter, elakheter och skratt utlovas.